Вече трети месец кран разтоварва тръбите, необходими за реализацията на проекта

Кабинетът отново потвърди, че проектът „Южен поток” е в плановете му, въпреки че преди два месеца руският президент Владимир Путин зачеркна България от плановете за тръбата.

 

Освен това в централата на „Южен поток България” на работа все още идват експерти, някои от които, според пресата, получават заплата от 10 000 лева на месец. Нова телевизия така и не получи отговор от компанията дали това е така. Заплатите на служителите си отказаха да коментират и от  „Южен поток Транспорт”, която трябваше да строи морския участък от тръбата. У нас за нея все още работят 10 души.

 

Очакваше се проектът да отвори 5000 нови работни места, което беше добре дошло за най-бедния регион в страната. За целите на проекта са отчуждени и продадени над 150 декара земи на хората от село Расово. Тръбата на газопровода обаче така и не е положена.

 

Вторият по големина в света плаващ кран все още краси морето край Бургас. Втори по-малък кран се намира в района на пристанище „Бургас- Запад”. Вече трети месец той помага за  разтоварването на тръбите, необходими за реализацията на „Южен поток”.