Река Черна излезе от коритото си на няколко места в града

 

Бедственото положение в област  Смолян остава. Заради валежите река Черна излезе от коритото си на няколко места в града.

 

Най-засегнат е квартал "Устово", но няма опасност за хората. През 2005 година кварталът отново беше наводнен от придошлите води на реките Черна и Бяла.

 

Вчера през целия ден аварийните служби издигаха диги край реката, а в операцията се включиха и над 40 военни.

 

В Девин пък придошлите води не само наводниха къщи, но и взеха две жертви. Мъж и жена на около 50 години бяха завлечени с автомобила си от бурните води. Днес нивото на река Девинска спадна с около метър в сравнение с вчера, но тя все още е доста буйна и пълноводна. Автомобилът все още е в реката. 

 

"Автомобилът е бил паркиран пред жилищния блок, в който са живели двамата. Жената се е качила в него, опитала се е да направи маневра и е навлязла в речното корито. Най-вероятно причината е техническа неизправност на автомобила или невнимание от страна на шофьора. Въпреки усилията на служителите от гражданска защита телата на двамата все още не са открити, днес ще бъдат изпратени и водолази", разказа кметът на Девин Цветелин Пенков.