И тази година ще бъдат подкрепени деца в неравностойно положение

 

28 дебютанти от елитни столични гимназии ще открият 15-ото издание на Виенския бал в София на 21 февруари. Учениците ще танцуват под звуците на "Полонеза на ветрилото" от Карл Михаел Цирер и "На хубавия, син Дунав" от Йохан Щраус.

 

И тази година на Виенския бал в столицата ще бъдат подкрепени каузи, свързани с деца в неравностойно положение. С приходите от продажбата на кувертите и благотворителната томбола ще бъдат подпомогнати проекти на Фондация „Конкордия България“ и Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“.

 

„Детска къща „Конкордия“ се помещава в уютна еднофамилна къща, в близост до центъра на град Банкя, и от една година там живеят осем деца на възраст от 5 до 12 г., за които са изчерпани възможностите за оставане и връщане в биологичното семейство, настаняване в семейство на близки и роднини или в приемно семейство.

 

Основната задача и приоритет на Центъра е да осъществява цялостна детска грижа, която включва предлагане на битови условия, близки до семейните, обучение и възпитание в съответствие с потребността и  престоя на всяко дете, психологическа подкрепа при нужда, развиване на индивидуалния потенциал.

 

В музикалната програма ще участват и солистите на НМТ "Стефан Македонски" Валентина Корчакова, Марио Николов, Катерина Тупарова и Александър Мутафчийски.