Мнимият продавач е успял да излъже системата

Открадната самоличност заради една сергия за мартеници! Жена от Перник с изненада откри, че някой е присвоил личните й данни и ТЕЛК решението, за да поиска от общината двойно по-евтино разрешително за продажба в центъра на града.


Перник. Живееш нормално и получаваш от общината... отказ! Придружен от копие на ТЕЛК решение с твоите данни и заболяване. Не ти разрешават да продаваш мартеници на втора сергия на търговската улица, защото... вече са ти разрешили веднъж. И добре, че втория път са ти отказали. Да разбереш, че изобщи си искал да продаваш мартеници.


„Въпросът е принципен - лицето, което е написало три имена, съзнавайки, че не са неговите, сложило е подпис - това е съзнателна измама”, обяснява Кирилова.


Тя има съображения да не показваме лицето й. Тя уверява, че ТЕЛК решението й няма как да е излязло извън дома й.


„Има го в институциите, които би трябвало да го притежават. Получих копието, оригиналът си е в мен, не съм го показвала на никого”, казва Кирилова.


Общината, издала разрешението, излезе на проверка. Коя е сергия 66 и кой и защо се опитва да докаже на властите, че е Кирилова.


Мнимият продавач на мартеници е успял да излъже системата - да поиска заявление с изрядни документи и лично да си го получи.


„При взимане се иска и лична карта на лицето”, обяснява главният секретар на община Перник Денислав Захариев.


Така твърдят и легалните продавачи. След вътрешна проверка на общината служителят, който връчва разрешителните, е обяснил, че всяко от тях е дал срещу лична карта. Общината е издала 165 разрешителни за продажба на мартеници в центъра на Перник. 66-тото вече е анулирано.


„Не знам историята каква е - трагична, комична. Не се знае каква ще бъде следваща стъпка. След като е минала веднъж, хората могат да се полакомят за нещо повече от продажба на мартеници”, обяснява Кирилова.


От областната полиция и районната прокуратура в Перник работят по случая. До 20 дни би трябвало да разберат кой стои зад сергия 66 на търговската улица и защо краде документи заради мартеници.


Повече по темата гледайте във видеото.