Все още е затворен пътя между Момчилград и Крумовград

Оранжев код за сняг в четири области в страната днес– Кърджали, Смолян, Пловдив и Пазарджик.  Жълт код за други десет - Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Стара Загора, Хасково, София – област и Благоевград.  


Много селища в страната са без ток заради снега и силния вятър. Екипи на електроразпределителните дружества работят по места за отстраняване на авариите. Остава аварийната ситуация предимно в областите Пазарджик, Смолян, Кърджали, Пловдив и Хасково.  Бедствено положение беше обявено в Рудозем, Смолян, Мадан и Неделино.  


Електрозахранване има в по-голямата част от населените места от общините Смолян, Чепеларе Пампорово и Девин, в останалите общини повечето населени места са без ток.  Тежка е обстановката в общините Баните и Борино.

 

Няма опасност с язовирите „Студен кладенец” и „Кърджали”. И в двата водоема имо осигурени резервни обеми и на този етап няма пряка опасност за хората, увериха от областната управа.


Продължава да вали сняг в региона. Кърджали е една от областите, в които беше обявен оранжев код за снеговалежи.


Тежка е пътната обстановка по пътя между Хасково и Кърджали. Има закъсали коли и тирове. Разчиства се, но с бавни темпове.


Все още е затворен пътя между Момчилград и Крумовград, разчиства се пътя и към Ардино, който е затворен.


Повече по темата гледайте във видеото.