Вече пети ден сметта в града не се извозва, а служителите на почистващата фирма стачкуват

 

Видин пред бедствено положение заради неизхвърлен боклук. Вече пети ден сметта в града не се извозва, а служителите на почистващата фирма стачкуват заради неизплатени заплати.

 

Точно в 12, когато някой обядват, близо 100 души отговарящи за чистотата във Видин се събраха на протест, защото са гладни. Повече от половин година те не са получавали заплатите си.

 

Заради стачката кофите в града вече преливат, а боклуците са навсякъде. От началото на годината община Видин е платила на сметопочистващата фирма близо 230 хиляди лева. Фирмата обаче има запор на сметките за 15 млн. лева и пари за заплати няма.

 

"В момента има реална опасност за здравето на хората. Ние сме дали срок на фирмата до сряда да изпълни поетите ангажименти по договора или от сряда ще считаме, че договора е прекратен и ще наемем друга фирма да чисти общината", коментира временно изпълняващият длъжността кмет на община Видин Добромир Дилов.

 

От фирмата съобщиха, че най-вероятно ще бъдат изплатени част от заплатите на работниците. Междувременно община Видин нае техника и със свои служители започна почистването в централната част на града.

 

Репортер: Биляна Борисова