В разчистването се включи още една тежка машина на "Гражданска защита"

 

Трети ден продължава разчистването на свлачището, което затвори основния път от Асеновград за Смолян. Така на практика е блокирана основната връзка на Родопите с вътрешността на страната. 

Още по темата

 

Над 10 000 тона скали са се изсипали на пътя. Добрата новина е, че днес в разчистването се включи още една тежка машина на „Гражданска защита”.

 

Едновременно се работи и от двете страни на срутището, за да може пътят да се разчисти по-бързо. Пътното платно обаче в този момент е изцяло блокирано. Вчера се включиха и алпинисти, които се качиха на ската, за да могат да разчистят и да бутнат надолу опасно надвисналите над пътя скали.

 

"Правим всичко възможно до края на седмицата пътят да бъде отворен, но за съжаление това няма да стане дне. До момента сме изчислили, че това свлачище е голямо около 10 000 кубически метра, което значително превишава първоначалните оценки”, обясни за „Здравей, България” Георги Златев от Агенция „Пътна инфраструктура”. 

 

„През тази нощ е имало две по-малки свличания между Смолян и Рудозем. Призоваваме всички да карат с повишено внимание поради високата опасност от свличането на скални земни маси”, допълни Златев. 

 

Репортер: Благой Бекриев