Разчистването на този участък ще струва на държавата около 320 000 лева

 

Пътят Асеновград-Смолян още е непроходим, там работят алпинисти и тежка техника, с която се разтрошават и избутват огромните скални късове. Той трябваше да бъде разчистен днес или най-късно утре, но това няма да се случи. 

Още по темата

 

Оказа се, че падналите скални блокове са с много големи размери и не могат да бъдат премахнати. Някои от тях са по 50-60 тона. Затова се налага да бъдат натрошени на по-малки парчета, качени на камиони и извозени до депото в Асеновград. Това ще забави разчистването поне с още два или три дни.

 

Над 10 000 тона скална маса се е свлякла на пътя в района. Специализиран екип от алпинисти отново се изкачи високо на ската, за да разчистят опасно надвисналите над пътя скални късове. Те ще обходят района и ще преценят дали ще се наложи взривяване.

 

Движението е напълно спряно. Забранено е дори за преминаване на пешеходци. Въпреки това днес имаше хора, които рискуваха и решиха да преминат от другата страна, за да стигнат до село Наречен.

 

Работи се и от двете страни на свлачището, за да може поне едното платно да бъде освободено. Единствено е прокарано трасе, през което могат да минат линейки, пожарни и аварийни автомобили. 

 

Иначе разчистването на този участък ще струва на държавата около 320 000 лева. Екип на Нова телевизия остава на място, за да следи ситуацията по разчистването.

 

Репортер: Благой Бекриев