Стоката е била иззета заради неплатени обезщетения от получателя

 

Разпродават се 20 тона мляко, недвижими имоти и птицеферма със склад на атрактивни цени. Офертата е на данъчните, които ще продават на търг незаконно придобити имоти и вещи. 

 

За първи път от Националната агенция по приходите ще продават на търг прясно мляко. Заради неплатени обезщетения от страна на получателя на стоката, в полза на държавата са иззети над 20 тона мляко. То се съхранява при определени условия в склад, където са наредени 29 палети, всяка с по 720 кутии мляко с различна масленост. 


Млякото е внос от Полша, като началната му цена излиза по 1,3 и 1,5 лв.на кутия, в зависимост от маслеността му. В магазина подобна кутия прясно мляко стига до два лева. 

 

Общата продажна цена на цялото мляко е около 28 хиляди лева в зависимост от това кой за колко палета иска да кандидатства. Всеки, който пожелае да го купи, ще може да отиде на оглед в този склад между 15 и 20 април, като търгът е на 20 април. Няма притеснения за срока на годност на млякото, който е до 5 септември тази година. А то се съхранява в склад, в който температурите не трябва падат под нулата, за да не замръзне. 

 

Без срок на годност са и недвижимите имоти, които столичната НАП също за пръв път пуска на търг през април. От Агенцията по приходите на търг продават много автомобили, но рядко хранителни продукти. Хората могат да наддават дори за дърва за огрев, йонизиращи електрически устройства за вани, кабели за автодиагностика. Продават се дори сребърни бижута и цяла почивна база в Балчик. 

 

Сред останалите любопитни вещи, които можем да си купим на търг, са битова техника, електроника, включително каруца, бутилка с кислород и горелка с маркуч. Списък с всички продукти, които се продават, началната им цена и подробностите около продажбата може да бъде намерен на интернет страницата на НАП.