Министър-председателят прикани ресорните да си вършат работата

Взето е решение за увеличаване на заплатите с 20% на около 400 служителите от Изпълнителна агенция по горите, които към момента имат най-ниско заплащане. Премиерът Бойко Борисов съобщи за това по време на тържеството, посветено на Седмицата на гората, организирано от Министерството на земеделието и храните.

 

Министър-председателят прикани присъстващите да си вършат работата и да подават сигнали, когато има проблеми, без да се страхуват. „От вас зависи гората да е здрава и красива”, заяви Борисов, цитиран от БГНЕС.

 

Според него е добре тя "да бъде използвана в икономиката по най-разумния начин". Той посочи още, че през последните четири години не са отпускани средства за работно облекло, поради което през тази година ще бъде отпусната сума и за подобни нужди на служителите в системата.

 

Премиерът заяви, че е разпоредил съвместни действия на трите министерства – Земеделското, Транспортното и МВР, така че да не се допуска претоварване на пътната мрежа в страната и спазването на означените максимално допустими товари по пътищата там, където се превозва дървесен материал.