Служителят на реда може да бъде осъден на смърт или на 30 години затвор

 

В Съединените щати расте напрежението след поредното убийство, извършено от полицай. Служителят на реда, който застреля невъоръжен чернокож, е уволнен и арестуван. В сряда му бяха повдигнати обвинения в убийство, след като заснети случайно кадри показват как той убива с 8 изстрела в гърба 50-годишен мъж.

 

33-годишният полицай Майкъл Слейгър от град Норт Чарлстън, в щата Южна Каролина може да бъде осъден на смърт или на 30 години затвор. Самият той разказал, че заподозреният му измъкнал електрошоковия пистолет Тейзър.

 

Междувременно обаче човекът, заснел скандалните кадри, разказа своята гледна точка. Фейдин Сантана разговарял по телефона, когато чул звук от използването на електрошоков пистолет. Тогава насочил камерата си и видял жертвата Уолтър Скот да се бори на земята с полицая. Той споделя, че не е видял Скот да държи Тейзъра на Майкъл Слейгър и според него полицаят е имал контрол над ситуацията през цялото време.

 

Сантана разказва още, че след като видял убийството, осъзнал, че има в ръцете си нещо много важно. „Казах си, че ако това беше мой роднина, бих искал да знам какво точно се е случило. Затова и предадох записа”, каза той.

 

Междувременно в опит да овладее напрежението кметът на Норт Чарлстън обяви, че е одобрил закупуването на видеокамери, с които да бъдат екипирани всички полицаи в града.