Гледайте фантастичния екшън „Специален доклад” днес от 22.30 ч. по Нова

Холивудската легенда Стивън Спилбърг  ще пренесе зрителите на Нова в бъдещето с фантастичния екшън „Специален доклад” в тази вечер от 22.30 ч. по Нова. Твърдят, че „Специален доклад” на Стивън Спилбърг е кръстоска между филмите за Индиана Джоунс и интригата на Дашиъл Хамет.  Това е вярно що се отнася до стила и формата, но в лентата можем да открием влияния на филми като „1984” на Майкъл Радфорд, „Гатака” на Андрю Никол или „Матрицата” на братя Уашовски.

В бъдещето престъпниците ги хващат, преди да са извършили престъпления, благодарение на система от предсказания на неколцина избрани ясновидци. Във Вашингтон Ди Си през 2054 Джон Андертън (Том Круз) и неговият екип от предотвратяващи престъпленията полицаи са на път да арестуват заподозрян, който се кани да извърши престъпление. Те действат по сигнал на трима „прекогс” - човеци-мутанти, които виждат в бъдещето. Известни са само имената на жертвата и на виновника, времето и датата на престъплението. Всички други факти трябва да бъдат определени, като се изучават виденията на „прекогс”, които от техните мозъци отиват директно в предотвратяващата престъпления компютърна система. Но един ден „прекогс” предсказват, че полицаят от специалния отряд  Джон Андертън (Том Круз) ще извърши престъпление. От преследвач  Андертън се превръща в преследван и трябва да докаже невинността си.

Как ще завърши това преследване, ще разберем във фантастичния екшън „Специален доклад” в тази вечер от 22.30 ч. по Нова.