Гледайте срещите Марек – Черно море от 17.30 ч. и Локо Пл – Славия от 20.00 ч. по Diema Sport и Gong Play

Два мача, изпълнени с интрига и неизвестни, ще се състоят днес в 28-ия кръг на „А” Професионална футболна група. В Дупница Марек посреща Черно море от 17.30 ч., а Локомотив Пловдив и Славия ще се срещнат в Града на тепетата от 20.00 ч. И двата двубои феновете на футбола могат да гледат директно в ефира на Diema Sport, както и на платформата Gong Play. След 60-тата минута на всеки от мачовете зрителите ще могат да определят и „Играч на мача” в двете срещи, като гласуват на сайта Gong.bg.

Залогът и в двете срещи, които са от втората шестица на „А” ПФГ, е оставането сред елита на футболното първенство. Дупничани имат възможността да запазят теоретичните си шансове за спасение само при успех над Черно море, но варненци ще играят за честта си. „Моряците” сигурно са и поизморени след като играха през седмицата мач-реванш от турнира за Купата на България срещу Локомотив Пловдив, спечелен с 3:2 на „Лаута", но едва ли ще подценят мача с Марек.

Другата среща от 20.00 ч. противопоставя тимовете на Локомотив Пловдив и Славия. „Смърфовете" имат нов шеф, което ще накара футболистите да се докажат пред него, а другата причина за търсене на успеха е и евентуално увеличаване на разликата с Марек, тъй като пловдивчани имат преднина от 6 точки, която не е чак толкова голяма, тъй като до края на първенството има още мачове. „Железничарите” имат 23 точки, а Марек е със 17. Повече за подготовката на двата тима за мача може да прочетете на сайта Gong.bg.

Гледайте срещите Марек – Черно море от 17.30 ч. и Локомотив Пловдив  – Славия от 20.00 ч. по Diema Sport и Gong Play, като не пропускате възможността да гласувате за „Играч на мача” на сайта Gong.bg.

Снимка: БГНЕС