Освен тях ще видим и Kwabs, Milow и едни от най-добрите български, румънски и македонски групи

Неостаряващите Stereo MC`s, новата голяма звезда на Великобритания Kwabs, белгиецът Milow, както и едни от най-добрите български, румънски и македонски групи се присъединяват на тазгодишния Spirit of Burgas.

 

На 7 август Роби Уилямс ще оглави сцената на фестивала с двучасовото си шоу, част от турнето "Let Me Entertain You”. Освен него обаче, родната публика ще има възможността да чуе и наскоро нашумелият Kwabena Adjepong, по-известен като Kwabs

Още по темата

 

Сравняваният със Seal британец с нигерийски произход е считан за следващата най-голяма звезда на Острова. С хитовете си “Walk”, “Last Stand” и “Perfect Ruin”, Kwabs за кратко време оглави повечето европейски класации. 24-годишният изпълнител идва с цял бенд и едночасов сет, специално подготвен за фестивала.

 

Преди Kwabs на сцената ще видим и Milow - автор на кавър, който надмина дори оригинала си  - “Ayo Technology”. За последните няколко години белгийският изпълнител се превърна в едно от най-вълнуващите имена от музикалната поп сцена. Milow ще внесе романтика с лиричното си изпълнение под небето в Бургас.

 

В първия ден ще видим и Stereo MC`s, които още с първото си появяване на родна земя завладяха сърцата на хиляди. Бандата изгрява през далечната 1985 г., когато обръща посоката на хип-хопа, смесвайки брейкбийт, фънк, соул и рап, който по-късно светът нарича брит-хоп. Именно с хитове като “Black Gold” и “Connected” Stereo MC`s ще разтресат бургаския плаж. 

 

Сцената на "На тъмно" също е подготвила богат списък с артисти. Там ще видим както любими родни групи, така и артисти от съседките ни Румъния и Македония. Сред първите потвърдени имена са Basska (Румъния), Conquering Lion (Македония), Миленита, Kotarashky and The rain dogs, Ogi 23, Мерудия, Северозападняците, Rebelites, DJ Balcan Mash и Toy Letters.

 

Организаторите са потвърдили и хедлайнер за 8 август, който ще бъде обявен до края на месец май, като засега издават само, че това е британска група, обявена за една от най-добрите на ХХI век.