Държавата излиза на война с нарушителите

 

След поредната трагедия на пътя държавата излиза на война с нарушителите.

 

Петима души загинаха в Дупнишко, като четирима от тях са тийнейджъри. Зад трагедията стоят алкохол и много висока скорост. Жестокият инцидент стана в село Яхиново.

 

Четири момчета на възраст между 15 и 20 години и една 40-годишна жена намериха смъртта си до електрически стълб. Тежката катастрофа е причинена от 18-годишния Емил Скоколев. Той и още двама негови приятели се качили в колата пияни. Емил е шофирал с много висока скорост. 

 

Единственият оцелял от компанията е Светослав. Той не помни много. Знае само, че живее втори живот, тъй като оцелява след челен удар в стълб. В колата бил с приятелите си – абитуриента Емил и първокурсника Мариян. 

 

Те си пиеха и си се возехме. Бутилка мастика от 700 купиха. После ни черпиха и бири”, разказва Светослав Ценев.

 

След солидната почерпка на поляна извън селото, момчетата се качили в колата. Шофирал Емил. Един стълб се оказва последната спирка за него и Мариян. 

 

Трима от четиримата пешеходци също загиват на място. Това са две 15-годишни момчета от селото и 40-годишна жена от Кюстендил. 

 

Друго момче се бори за живота си в лечебно заведение в София. 

 

Карахме с висока скорост , но не очаквах че ще стане нещо. От мокрия път залитна колата. Усетих, че се преобръщаме”, разказва още Светослав Ценев.

 

Местните хора се притесняват от още инциденти. В Яхиново катастрофите са нещо обичайно. Само за последните две години на същия път са загинали десетки жители на селото. Затова хората настояват по пътя да се изградят така наречените легнали полицаи.

 

Днес следобед щетите от катастрофата бяха отстранени и злополучният стълб подменен с нов. Чувството на тъга в селото обаче остана.

 

Заради тежката катастрофа в село Яхиново е обявен тридневен траур. А утре в памет на загиналите в траур ще бъде и цялата община Дупница.