Хиляди се събраха на митинга в подкрепа на правителството

 

 

"Няма да се оттегля". Това заяви македонският премиер Никола Груевски по време на митинга, организиран в негова подкрепа в Скопие. 

 

Ден след мащабната демонстрация на опозицията в столицата на съседната държава, днес хиляди привърженици на министър-председателя изпълниха площада. 

 

Пред централната трибуна на предната линия сред гостите бяха и бившият вътрешен министър Гордана Янкуловска и ексшефът на македонските спецслужби Сашо Миялков. Двамата подадоха оставки след кървавия инцидент в Куманово, при който загинаха 8 полицаи.

 

Стотици автобуси от цяла Македония пристигнаха днес в Скопие. Митингът се провежда пред парламента в центъра на столицата и е по инициатива на управляващата партия ВМРО-ДПМНЕ. Той е под наслов "Македония е силна". 

 

"Това, което става днес в страната, е диктатура на политическото малцинство в услуга на чужди служби. Този народ е най-добрият отговор на всички сценаристи, които дълбоко вярваха, че ще ни измият мозъците, чрез лъжи, чрез фалшифицирани и манипулирани разговори", подчерта премиерът, който се яви на митинга без вратовръзка.

 

"Няма да се оттегляме. Няма да се предадем. Македония е силна, решителна, отново побеждава. Ние побеждаваме. Няма да позволим да се стигне до междуособици. Зоран Заев (лидерът на опозицията, бел.ред.) никога няма да бъде премиер на тази страна. Неговите пет минути приключиха", каза още Груевски, цитиран от БГНЕС.

 

Той отново повтори, че Заев работи за чужди служби и че е финансиран от световен олигарх, който контролира и финансира повече от половината медии в страната. Тези хора искат моята оставка, но народът тук е най-добрият отговор за тях, каза още той.

 
 

Снимка/Видео: БГНЕС