Като най-силен политически свой противник тя определи Иван Костов

 

Татяна Дончева пред Мариан Станков - Мон Дьо, когото тя допусна в дома си. И в миналото си. Ще се върне назад във времето – към конфликта си с бившия лидер на БСП Сергей Станишев и към вече отминалото си приятелство със сегашния лидер – Михаил Миков.


„Не съм взела спонтанно решение за напускане на БСП. Това е едно решение, което обмислях няколко години. Напускането на БСП беше логично следствие на това, което се е случило поне 2 години от мандата на Тройната коалиция, 4 години от мандата на ГЕРБ и няколко месеца от правителството на Пламен Орешарски до Делян Пеевски”, заяви Татяна Дончева.


По думите й Станишев има право да не понася авторитети.


„Ние със Станишев имаме пълна несъвместимост като цели и като визия за нещата”, добави Дончева. Тя поясни, че сблъсъкът между двамата е станал в момента, когато Първанов обявил Станишев като свой наследник в партията”, добави тя.


Като най-силния политически противник, който е имала срещу себе си, Татяна Дончева определи Иван Костов и Симеон Сакскобургготски.


„Иван Костов, защото имаше визия за нещата. Може би това е последния министър-председател на България, който пое властта с ясно визия за нещата и хватка как да ги организира. Това беше последния период на България, когато можеше да кажеш, че когато премиерът обявява, че нещо ще се случи, да видиш в държавнта администрация да тече организация по това случване. След това имаше само манекени, които съобщават нещо, което не се случва”, поясни Татяна Дончева.


Относно управлението на кабинета „Борисов”, Дончева заяви, че не й харесва, че премиерът „е склонен да загуби една година и половина, за да стане заложник на ДПС и кръга КОЙ в предстоящите президентски избори.


Целия разговор гледайте във видеото.