Анна Витанова коментира в социалната мрежа: „Ако си хванал повечко тен, гориш”

 

Тече дисциплинарна проверка на полицайката със скандалните постове във "Фейсбук". 

 

В профила си в социалната мрежа Анна Витанова, участвала в охраната на протестите в "Орландовци" изявява желание да бъдат „развързани ръцете” на униформените и за да не остават съмнения какво точно има предвид, пазителката на реда пояснява: „Ако си хванал повечко тен, гориш”.

 

 

"Принципът, по който работим, е да няма специални мерки по отношение на специални групи или хора. Това важи и за служителите на реда, ако има недопустими действия или нарушения, по същия начин прилагаме закона", подчерта вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

Още по темата

 

"По време на събитията в "Орландовци" и Гърмен мерките, които прилага полицията, са равни към всеки един, който нарушава обществения ред, независимо кой е, къде живее и в коя махала", каза Бъчварова.

 

"В "Орландовци" поводът, по който възникна напрежението, беше конкретен и битов. Оттук нататък организацията на протестите около този инцидент сигурно крие и някои политически интереси", убедена е Румяна Бъчварова.

 

"Фактът, че има общ стил на организация означава, че има нещо, което стои извън конкретните случаи. Надявам се да разберем", коментира вътрешният министър.

 

По-засилена полицейска охрана в ромските махали е възможна, но не навсякъде и не прекалено, коментира Бъчварова. "Не би трябва да се злоупотребява с тези възможности, защото  са много силни възможностите, с които разполага МВР", заяви тя. 

 

За протестите на униформените срещу пенсионната реформа и условията на труд Бъчварова обясни, че се е срещала с полицейските синдикати поне три пъти и липсата на диалогичност е последното, в което имат основание да я обвиняват.