Над 50 къщи са наводнени, улиците приличат на пълноводни реки

 

Бури и порои в цяла България! Дъждовете предизвикаха наводнения в южната част на страната, а градушки унищожиха реколтата в цели общини. 

 

Истински воден апокалипсис имаше в пловдивското село Белозем. Над 50 къщи са наводнени, а улиците приличат на пълноводни реки.

 

В Хасковско тази нощ на места се изсипаха близо 50 литра дъжд на квадратен метър. Десетки дворове бяха наводнени, а в село Хлябово градушка остави много хора без поминък. 

 

В района дъждовете са рядко явление и затова хората са се изплашили много от невижданата градушка, а част от жителите на селото днес за първи път видяха истинските поражения от бурята. 

 

Част от стопаните имат застраховка, а останалите се надяват на помощ от местната и централната власт.

 

Порой наводни и Пловдив. Десетки улици и булеварди се превърнаха в реки.

 

Най-тежка бе ситуацията на една от входно-изходните артерии на града- надлезът Скобелева майка, където водата стигна почти метър, а десетки коли закъсаха в образувалото се езеро.

 

На над 20 сигнала за отводняване реагира пожарната в Пловдив. Освен поликлиниката в квартал „Източен” и здравната служба в Белозем се наводни. Десетки дворове в Съединение, Садово, Асеновград и Раковски също са залети с вода.   

 

Репортер: Благой Бекриев