Янков дава пари на всеки, който снима политик, извършващ непозволени маневри

 

Общински съветник от Стара Загора плати 1000 лева глоба за нарушение на пътя. Куриозното е, че той сам си е наложил безпрецедентната санкция.


Става въпрос за общинаря Янко Янков. Във Фейсбук група той обявил 100 лева награда за всеки, който снима политик в нарушение и 1000 лева за този, който хвана самия него в крачка.


За предизвикателството Десислав Иванов научава от социалната мрежа. Всеки ден, от балкона на офиса си в София, той вижда, че електоратът няма особена почит към правилника за движение. Бързо се убеждава, че и избраните не правят изключение.


Един ден видях колата на г-н Янков - американска, спортна кола, жълта - няма как да я сбъркаш. В момента, в който я видях и си казах: "Дай ляв мигач, да изпревариш колата и отивам на Слънчев бряг!", разказва Десислав.


И мигачът не закъснява. Лентата в посоката на движение на Янков е само една, а непрекъснатата линия ясно казва, че нямаш право да излезеш от нея. Но общинарят го прави. Десислав снима и бързо качва снимката във Фейсбук.


Екип на Новините на Нова откри колата-нарушител пред общината в Стара Загора. Този път - паркирана правилно. Там е и собственикът й.


Признавам грешката си, въпреки че това там не беше ясно, че е непрекъсната линия и нямаше знаци”, казва Янков. 


Това обаче не е оправдание. Само за 10 дни, портфейлът на Янков олеква с 1200 лева - 1000 за собственото му нарушение и по 100 - за снимки в крачка на още двама политици - единият - негов колега от местния Общински съвет. Другият - кметът на Мъглиж. Паричните награди Янков ще раздава до края на лятото.


Това обаче далеч не е краят на историята. Какво се случва с хилядарката за Десислав? Вместо да замине с тях на Слънчев бряг, той решава да ги даде на някого, който ще ги похарчи по-добре - негов колега, чието дете страда от мускулна дистрофия. Чудесен подарък за рождения ден на Ивайло, който наскоро навърши 14. 

 

Ако искате да помогнете на Ивайло да оздравее, можете да дарите средства на дарителска сметка в ПроКредит Банк  BG33PRCB92301037572716, титуляр Ивайло Василев Карабанчев.