Споделете с нас какво мислите - очакваме ви в страницата на Новините

Един от младежите, обвинени в опит за убийство на Христо: Съжалявам!– тази новина провокира най-много коментари във Фейсбук страницата на Новините на Нова през изминалата седмица. В четвъртък след като стана ясно, че двете момчета, нанесли жесток побой на 3-годишното момченце ще останат в ареста,  ви помолихме да споделите своята гледна точка за това адекватно ли реагира обществото ни и социалната система при подобни драстични случаи на насилие над деца и Лесно ли е да си самотна майка в България.

 

Това е ужасна трагедия на една самотна майка и детето й, беше направен опит да бъде унищожен още един детски живот, коментира един от Фейсбук потребителите. "На никого в България не му е лесно, но не мога да си представя, да оставя детето си на 3год. за месеци, на когото и да било, а на тези момчета, ми се струва абсурдно", смята друг. 

 

Новината за края на 8-часовия работен ден  също провокира редица коментари. Ако си представяте седмицата с 8 работни часа на ден, вече може да изглежда и по друг начин. А именно един ден да работим повече, друг - по-малко. Важно е общата сметка да е еднаква – 40 часа на седмица. „О, браво, хората работели по 8 часа - късметлии”, коментирате вие във Фейсбук. „Пълна глупост! Пак ние ще сме прецаканите. Край на плащането на овъртайм”, допълва друг потребител. „Време беше да ни узаконят правото да решаваме сами колко часа да работим на ден”, пише трети по темата.

 

„Три дни България бе Рожен” е статията, която също провокира много от коментарите ви. Повече от 8100 изпълнители от цялата страна участваха във фолклорния конкурс на Събора на народното творчество и животновъдството "Рожен 2015". Певци, инструменталисти, танцьори, ансамбли и състави от всички фолклорни области в страната се представиха на четири сцени на Роженските поляни. Сред посетителите беше и екип на Нова и ние ви показахме Роженския събор през погледа на оператора Благой Момчилов.

 

Новината за осъдения мним болен е привлякла интереса ви. Окръжният съд във Велико Търново изпрати за две години зад решетките мъж, който години наред взимал инвалидна пенсия, без да е болен. През 2003 година ТЕЛК-комисията в Ловеч решава, че Никола Панайотов е с 50% инвалидност.  Подозренията за злоупотреби са в размер на десетки милиони. „Ако осъдят мнимия болен на затвор, то трябва да осъдят двойно този, който го е пенсионирал”, коментира наш потребител. Друг допълва: „Сигурна съм, че това не е единичен случай, като него има много. Питам се кого трябва да осъдят - който изял девет зелника или който му ги е дал”.

 

Новината за мъжа, прегазил Паоло, който вече е в затвора, провокира редица възмущения във Фейсбук. В коментарите си ни пишете, че присъдата за Георги Сапунджиев е малка. „Това присъда ли е? За живота на дете?”, пита един от потребителите ни. „Когато я излежи, се обадете пак”, пише друг. Преди близо две седмици Върховният касационен съд окончателно потвърди присъдата на виновника. След като призна вината си, той ще трябва да прекара зад решетките следващите шест години и ще загуби правото си да управлява автомобил в продължение на осем години.

 

"Младежите, пребили малкия Христо, търсят неадекватно решение на проблемите със своето самочувствие" – думите на криминалния психолог Росен Йорданов, който гостува в „Здравей, България” в четвъртък са повод за редица коментари от ваша страна. 18-годишните Патрик и Александър имат склонност да се изявяват деструктивно, като се идентифицират с нацистката идеология и се приобщават към маргинални групи, допълва експертът. Криминалният психолог отчете, че през последните години агресията не се е увеличила, но за сметка на това е станала по-садистична, а жестокостта е нараснала.

 

Споделете какво мислите по всички актуални теми от седмицата – очакваме коментарите ви във Фейсбук страницата на Новините на Нова.