В последно време се е увеличила жестокостта, смята психологът Росен Йорданов

 

"Младежите, пребили малкия Христо, търсят неадекватно решение на проблемите със своето самочувствие". Това заяви криминалният психолог Росен Йорданов.

 

По негово мнение 18-годишните Патрик и Александър имат склонност да се изявяват деструктивно, като се идентифицират с нацистката идеология и се приобщават към маргинални групи.   

 

"Почти съм сигурен, че в началото поне едното момче не е подходило веднага грубо и садистично. Това вероятно се е случило под влиянието на алкохол и несправяне с тревогите около едно малко дете", допусна експертът, като същевременно призова да не се прибързва със заключенията. 

 

Относно разкритията, че младежите са заснели побоя на тригодишното момченце с телефоните си, Йорданов коментира: "Когато снимаш нещо и искаш да покажеш нещо грозно, значи искаш да го покажеш на някого, който ще го оцени и ще го приеме като мъжкарски акт". 

 

Криминалният психолог отчете, че през последните години агресията не се е увеличила, но за сметка на това е станала по-садистична, а жестокостта е нараснала.