От дружеството препоръчват да изключваме електроуредите в дома си

За свое удобство през лятото клиентите на EVN България могат да използват безплатните услуги на дружеството – информация по SMS и имейл, както и е-платформата “EVN Онлайн плюс”.


Дружеството продължава своята кампания за даване на полезни енергийни съвети за лятото, когато клиентите отсъстват за по-дълго от домовете си. 


Някои от тях са:
-    Изключете всички електроуреди, които не е необходимо да работят във Ваше отсъствие. 
-    Изключете от щепсела уреди като телевизор, аудио-уредба и монитор, защото и в режим на stand-by те ще продължат да консумират електроенергия. 
-    Уверете се, че външни хора нямат достъп до контакти, които са част от Вашата електроинсталация.
-    Запишете показанията на електромера си преди да заминете и сравнете данните при завръщането си.
-    Ако във Ваше отсъствие няма достъп до електромера, можете да заявите посещение на отчетник на денонощен телефон 0700 1 7777 в удобно време.


С цел навременна информираност EVN България съветва клиентите си да заявят безплатните SMS и имейл услуги на дружеството за информация за просрочени задължения и стойност на фактурите. Заявката на услугите се извършва по удобен за клиента начин – по имейл, поща или чрез посещение в офис на EVN. Известяването се получава най-малко три дни преди прекъсването на тока.


Друга безплатна възможност за проверка на сметка и плащане от България и от чужбина чрез системата „EVN Онлайн плюс“ на https://www.evn.bg/Online-Services/Login.aspx.


Чрез платформата клиентите имат онлайн достъп до: история на фактурите от последните 13 месеца; графики за потреблението и за стойностите на фактурите; заплащането на цена за възстановяване на електрозахранването, прекъснато поради неплащане.