Гледайте предаването „Ничия земя” днес от 18.00 ч. по Нова

Предаването „Ничия земя” днес по Нова ще припомни на зрителите разтърсващите самопризнания на самотна майка на три деца, която решава да погуби четвъртото си дете. 

На 2 януари 31-годишната Светлана Александрова от Пловдив ражда четвъртото си дете в банята. Първоначално решава да го убие с ножица, но не успява, след което иска временно да се отърве от него и го занася при приятели. По-късно решава да изостави бебето пред дом, но там то се разплаква. За да го накара да млъкне, тя завива главичката му с одеяло, притиска го с ръка и го задушава. Отнася трупчето обратно вкъщи и то престоява няколко дни в найлонова торба - според една версия – в пералнята. Започнало да се разлага и жената го погребала край река Марица.

„Името й носи светлина. Светлана. Но тази тъмна история ще си остане само с името. На ничия земя мисълта за четвърто дете е пагубна… и погубваща”, разказва авторката Даниела Тренчева. И продължава: „Там, на границата на нормалното и свръхненормалното, същата тази жена нормално продължава да взима другите си деца от детската градина, да играе с тях, да им пуска детски филмчета”. 

Гледайте разказа на Даниела Тренчева в предаването „Ничия земя” днес от 18.00 ч. по Нова.