Най-активни бяха в София, пълен провал претърпя акцията в Пловдив

 

Десетки недоволни българи излязоха с автомобилите си на протест срещу цените на горивата у нас. Най-активни бяха протестиращите в София. Пълен провал претърпя акцията в Пловдив. Както преди четири години и днес протестиращите в столицата поискаха по-ниски цени на горивата.


Недоволни от цената и качеството на бензина се събраха и в Бургас. Протестиращите се заканиха да блокират движението по магистрала „Тракия” при село Българово. Това обаче не се случи и протестът беше по-скоро символичен.


Двайсетина варненци с личните си автомобили също се включиха в протеста. Колите бяха облепени с плакати „Протест“. Недоволните настояват държавата да разбие монопола на рафинерията върху цените на горивата и да намали ставките на акцизите и ДДС.


Протестиращите не затвориха магистралата, но направиха шествие в трите ленти на „Хемус” до Летище Варна и обратно със скорост около 40 км в час. Това предизвика задръстване на за около 30 минути и лека катастрофа.


A пълен провал претърпя протестът в Пловдив, където не се появи нито един участник в инициативата. Само 20-тина полицаи дойдоха в уречения час на мястото, където трябваше да се съберат недоволните шофьори.


Повече по темата гледайте във видеото.