На местните избори искаме да пречупим монополите в Хасково, Монтана и Кърджали, заяви той

 

"Единственото, което съм искал, е да имам справедлив съдебен процес". Това заяви за „Здравей, България” Цветан Цветанов, дни след като бе оправдан по обвиненията, че е осигурил чадър на престъпници, отказвайки разрешение за подслушване

 

"Съдията, който потвърди ефективната ми присъда, беше повишен", посочи той 

  

"През 2013 г. преди стартирането на предизборната кампания Сергей Станишев ме набеди пред надлежен орган. Имаше пресконференция, беше внесен сигнал. Това беше случаят с кечърите. По-късно се установи, че кечърите не могат да подслушват. Никой не ми се извини тогава", заяви заместник-председателят на ПП ГЕРБ.

 

На въпроса дали смята, че Станишев е повлиял на съдиите да го осъдят, Цветанов отговори: "Разбира се, че не мога да го твърдя, но има много ситуации и обстоятелства, които са се развили".

 

Относно информацията, че ГЕРБ ще се откаже от квотния принцип във Висшия съдебен съвет, той коментира: „Няма да направим отстъпление от това, което е основополагащо за борбата с корупцията. Няма да отстъпим от философията и това, което министър Христо Иванов е заложил в концепцията си”. 

 

"Трябва да бъдем нетърпими към корупцията. Благодарен съм на министър Румяна Бъчварова, че успя да възстанови директора на "Вътрешна сигурност" Румен Ганев и неговия екип", заяви той във връзка с арестите на полицейските шефове в Асеновград и Първомай. 

 

Той посочи, че кандидатът на ГЕРБ за местните избори в Пловдив е Иван Тотев и премиерът Бойко Борисов стои твърдо зад тази кандидатура. 

 

"Разбира се, че в тази кампания ще има много спекулации и много внушения", заяви той по повод нападки срещу Тотев в медийното пространство. 

 
"На местните избори искаме да пречупим монополите в Хасково, Монтана и Кърджали",
заяви той.