Според наблюдаващия прокурор върху част от свидетелите е оказан натиск

 

Полицейските началници на Асеновград и Първомай са на свобода. След като арестът им беше оповестен като финал на мащабна операция срещу корумпирани служители в МВР, само два дни по-късно висшите униформени вече са освободени.

 

За Нова наблюдаващият прокурор заяви, че до този развой се е стигнало, защото върху част от свидетелите е оказан натиск, за да не дават показания.

 

Малко след 17:00 часа първи следствения арест напусна шефът на полицията в Първомай Васил Налбантов.

 

„Няма да коментирам нищо”, заяви той пред медиите. 

Още по темата

 

Бизнесменът Димитър Минев призна, че синът му е причинил катастрофа в центъра на Първомай преди три години, но категорично отрича да е подарявал автомобил на началника на полицията в града, за да прикрие случая. 

 

Екип на Нова се свърза с него по телефона. Запитан защо синът му е задържа Димитър Минев обясни, че е за лъжесвидетелстване

 

Освен това разследващите твърдят, че шефът на полицията в Първомай Васил Налбантов е покровителствал местния бизнесмен Минчо Хубинов, за да натрупа милиони от кражба на инертни  материали, без да бъде проверяван.

 

Минчо Хубинов е превърнал селско пасище в незаконна кариера. Оттам е изгребал хиляди тонове инертни материали, които е продал на гръцката фирма, изграждаща железопътната линия Пловдив-Свиленград.  

 

Според прокуратурата далаверата е за 3 милиона лева. Хубинов днес бе освободен срещу парична гаранция от 10 000 лева. Предстои да му бъде повдигнато обвинение за пране на пари. 

 

Според жителите на Първомай обвиненията срещу полицейския шеф са скалъпени.

 

Всичките полицейски служители напуснаха ареста запазвайки мълчание. Те са отстранени от длъжност.