Такъв е коментарът на "Общинска полиция"

 

Нагли нарушители в центъра на София. Любителски кадри, изпратени в рубриката ни "Моята новина”, показват как няколко шофьори минават необезпокоявани през наскоро ремонтираната пешеходна зона на булевард „Витоша”.

 

След проекта улицата е предназначена за движение на пешеходци, но водачите на тези автомобили по никакъв начин не се съобразяват с това.

 

"След бързата проверка, която беше извършена вчера, това е абсолютен прецедент. Причината, за да преминат автомобилите по бул. "Витоша", е, че фирма по поддръжката на водопреносната мрежа е извършвала ремонт. Шофьорите сами са решили, че могат да преминат оттам. Поддържа се денонощен патрул на бул. „Витоша”, коментира Стефан Стефанов - началник сектор "Общинска полиция".

 

Запитан защо там не са сложени колчета, които да пречат на преминаването на коли в пешеходната зона, той отговори: "Такива колчета засега не са изградени, защото те ще пречат на Пожарната и на Бърза помощ".

 

Камерите на полицията са регистрирали нарушението около 14:30 часа от ул. "Неофит Рилски" в посока ул. "Гладстон", и завивайки по нея са стигнали до бул. "Хр. Ботев". Собствениците на автомобилите нарушители ще бъдат призовани, за да им бъдат съставени актове за нарушение.

 

Повече по темата гледайте във видеото.