Извозването на чувалите с бюлетини продължи до късно през нощта

 

Дълги опашки се извиха тази нощ пред зала "Арена Армеец", където се събират бюлетините от Общинската избирателна комисия в София. Боян Цветанов е първият, който е влязъл в сградата на ОИК, четири часа по-късно е и първият, който успява да си тръгне.

 

Не ни пуснаха в продължение на един час, защото нямаше организация. Вътре беше батак. Нямаше номера дълго време. Стояхме на входа един час и 20 минути преди да излязат номерата и да влезем вътре”, разказа Боян Цветанов, председател на 128- ма подвижна избирателна секция в район ”Младост”. „Когато влязохме, пак трябваше да чакаме, защото системата не беше в ред”, добави той.

 

Извозването на чувалите с бюлетини продължи до късно през нощта, хората традиционно бързаха да получат номер, с който да бъдат извикани в залата и да предадат протоколите си. Въпреки осигурения им превоз и храна и вода, много от тях така и не успяха да се приберат по домовете си навреме, заради организационни неуредици.  

 

Най-късно в ОИК пристигнаха хората, които са се забавили в училищата заради проблеми с принтерите или загубени протоколи, а  хората от СИК в 120-то училище в София пък останаха заключени до един часа през нощта, заради технически проблем с копирните машини.