Членовете на секционните комисии стояха заключени в "Арена Армеец" с часове

 

Хиляди българи - заложници на изборите. Пълен хаос с бюлетините настъпи часове след края на изборния ден.


Струпването на хора с чували, пълни с бюлетини, характерно за всички изборни нощи досега - този път достигна нов връх.

Още по темата

 

Членовете на секционните комисии стояха заключени в зала "Арена Армеец" с часове. Равносметката - 37 души, прегледани от екипите на Спешна помощ. Седем са оставени в болница. Имало е един аборт, едно комоцио и една хипертонична криза. 

 

А в Общинската избирателна комисия едва 19 души приемат хилядите чували с бюлетини от изборите в София. Почти денонощие "Арена Армеец" остава пълна. Заради дългото чакане някои спаха върху изборните книжа, а други припадаха от изтощение.  

 

От здравното министерство отрекоха информацията за починала жена. През целия ден обаче през определен период от време на носилка изкарваха следващия колабирал.


Обработката на изборните документи започна през нощта. А днес - след часовете висене, част от членовете на секционните комисии, решиха да се спасяват по единично - като викаха роднини, които да ги снабдяват с провизии. А други, изтощени от чакането и здравословните проблеми, вече искаха да се приберат по домовете си.


След часове чакане, някои изпаднаха в отчаяние. И започнаха да пишат послания на медиите по стъклата, че са заложници. Други размахваха импровизирани табели. При почти бедстващите отиде и омбудсманът Мая Манолова.

 

Тези, които предадоха протоколите, вече са по домовете си. Останалите продължават да чакат реда си. 

 

Междувременно, представители на различни партии и активисти се събраха пред "Арена Армеец". 

 

ЧТова е граждански, а не политически акт. Дойдохме да изразим нашата съпричастност към тези, които пазят гласовете ни, защото този вот е наш. В крайна сметка това, което се случва в момента, че тези хора два дни стоят, не е адекватно спрямо ХХI век", заяви лидерът на “Глас народен” Светослав Витков, цитиран от БГНЕС.

 

Той, заедно с представители от Единна Народна партия, ВМРО, Движение 21, Зелените се събраха пред зала „Арена Армеец”, където вече повече от 24 часа се предават протоколи и броят бюлетини от местния вот.

 

Видео: БГНЕС