Лидерът на "Атака" пред репортера Георги Георгиев

 

Волен Сидеров няма да се откаже от имунитета си доброволно. Това обяви лидерът на "Атака" в първото си интервю специално за Нова телевизия, след като в нощта на изборите нахлу в НАТФИЗ. Тогава беше ударен и отведен в близкото полицейско управление. В същото време мерките за сигурност в театралната академия се затягат.  

 

След като само за няколко дни Волен Сидеров на два пъти успя да нахлуе с хората си в НАТФИЗ, от Академията затягат пропускателния режим и вечер вратите ще бъдат заключвани. 

 

Лидерът на "Атака" пристигна за интервюто с охрана и с екипи на партийната си телевизия. Обясни, че в НАТФИЗ търсил човек, който нападнал негов колега два дни преди изборите. Сидеров се осъмни, че Камен Петков е човекът, който го е ударил. Въпреки че самият Петков не отрече да е участвал в мелето. Той отрече да познава човека, който го удари с юмрук в нощта на изборите. 

 

"Чувствам се като човек, който искат да убият. Това иска да го направи властта и тя използва полиция и протестъри, които предишната вечер направиха опит за убийство. Това не са пресилени думи. Четири полицаи ме държат, единият ми извива ръката изключително болезнено назад. В това време оставят възможност на човек, неясно кой - аз не вярвам, че е този, който го разкарват по студията - да ме удари. Този човек можеше да ме удари с нож, с бокс, с желязо – с каквото си иска можеше да ме убие. Полицаите в случая не само не пречеха, а му помагаха”, коментира Волен Сидеров. 

 

"Няма официално съобщение на МВР, че това е извършителят, както и доказателства за това. Не бих казал, че това е той, а човек, свързан с полицията, тъй като той беше зад кордона”, смята той. 

 

Сидеров попита има ли право полицията да блъска и удря жена, която преди месец е родила, визирайки Деница Гаджева. 

 

Доброволно Волен Сидеров няма да се откаже от имунитета си.

 

"В момента се играе мръсна игра от Цацаров. Утре той иска да бъда закопчан с белезници в парламента като Никола Петков през 40-те години и да бъда опозорен по този начин публично. Чувствам се репресиран от един полицейски режим и искам да кажа на Цацаров, че колкото и да употребява силата, която има в момента, ще дойде момент, в който тази сила ще се обърне срещу него", коментира лидерът на "Атака".

 

Стотици студенти и техните преподаватели обаче поискаха имунитета на Сидеров вчера вечерта. Той пък се възмути от публикации в медиите, че социалните искат да отнемат детето им с Деница.

 

Утре депутатите трябва да гласуват дали да се свали имунитета на Волен Сидеров. Лидерът на „Атака” не пожела да каже дали партията му ще подкрепи или отхвърли предложението на ГЕРБ – всички депутати да останат без имунитет.