ГЕРБ е нещо подобно на някакъв вид режим, коментира журналистът Иван Бакалов

 

„Изборите поставиха три основни предизвикателства пред България”. Това заяви в предаването „Здравей, България ” журналистът Георги Коритаров. 

 

Първото според Коритаров е дали ГЕРБ ще съумее да превърне победата си на изборите от демонстрация на сила в това да бъде гарант за демократичното развитие на страната.

 

„Второто предизвикателство е пред ДПС. То се свежда до това дали ДПС ще съумее да прагматизира либерализма от ново качество в условията на солидно присъствие в местната власт, каквато заявка беше направена от Лютви Местан”, заяви Коритаров. 

 

Третото предизвикателство по думите му е пред БСП и дали социалистите ще съумеят да се сетят, че социалистическата идея може да се реанимира, ако се намери българската ѝ специфика. 

 

„Това, което правят, е куха имитация, без реални идеи. Трябва да открият автентичните български подпори за лява идея у нас”, коментира Коритаров.  

 

Според журналиста Иван Бакалов ГЕРБ е вид режим.

 

„Това не е точно демокрация, а по-скоро контролирана демокрация. Преди дни Евгений Дайнов написа статия, че сме с един крак в авторитарен режим. Някакви хора много се изненадаха. То е така още от първия мандат на Борисов. Човекът е авторитарен, иска да командва всичко”, коментира Бакалов. 

 

Според него в страната има хора, които искат да има един човек, който да решава всичко. 

 

„Борисов провокира при хората тези комплекси на тоталитарния режим – един да ни управлява. Това е най-голямата беда от неговото управление. Най-лошото е, че това е един Бай Ганьо. Такива балкански лидери има наоколо навсякъде. Някои от тях ги съдят, вкарваха ги по затворите. Ще дойде такъв момент и тук. Кога и как – не мога да предвидя. Този тип управление не е добро”, заяви Иван Бакалов. 

 

Целия разговор гледайте във видеото!