С младостта и опита в политиката ни среща Велина Сашева

 

Вълненията за изборите вече затихнаха, но има едно място, за което това гласуване беше особено значимо. В кърджалийското село Татул за пръв път ще имат кмет- 20 годишната Адифе. В самоковско пък кметът на Бели Искър продължава управлението си вече 46 години. С младостта и опита в политиката ни среща Велина Сашева.

 

Старата политика е различна от младата още на пръв поглед. 13-ти мандат в Бели Искър за Крум Георгиев. И първи в Татул за Адифе Мустафа. В Кърджалийското село едва се събрали стотина жители, със съседните махали. Да си извоюват началник. Да оправи канализацията и пътищата. На 20 години. Най-младата кметица. В България.


Да си до хората. И те до теб. Философията на 13-тия мандат на Крум Георгиев. Същата като на предните 12. Началник на самоковското село Бели Искър от 46 години. Преди кметството бил в библиотеката.


Най-трудният му мандат бил този, който хванал '91-ва. Не бил от правилната страна на демокрацията. Но пак спечелил.


За почти половинвековното си кметуване Крум научил хората да го търсят за всичко. По всяко време.


Преди години в Бели Искър живеели 1200 души. Сега са 700. На бюрото на кмета стоят задачите. И Радичков. Казва, че гледаме политически пиеси на живо.


За грешките Крум Георгиев се извинява на съселяните си. Потъва в земята, когато не може да помогне. В този мандат още е рано за сълзи и за белиискърското БСП, и за татуловото ДПС.


 

Повече по темата гледайте във видеото.