Още една гледна точка към полицейския протест

 

На фона на полицейските протести ще ви върнем към една история, която ви разказваме последните няколко седмици. Една 94 годишна жена беше жестоко пребита и ограбена в домът й. Преди историята да попадне в медиите, престъпникът се разхождаше на свобода, а полицията разследваше кражба на... едно одеяло.


"Това са зверове, които душът, влачат...заключили са я в банята, оставили са я два часа вътре, обезобразена, стенеща.”, разказва Милена Нейова - внучка на пребитата Емилия Бузова.


Така в края на октомври, Милена описа с няколко думи, какво се е случило с баба й. И попита, къде е престъпника, който е пребил - хванат от полицията, а след това освободен, заради липса на доказателства. Едно денонощие след това, доказателства се намериха и престъпникът беше заловен отново. И оставен за постоянно зад решетките. Пред съдията, той заговори и за съучастници.


Други задържани все още няма. Но има протест на полицаите  за отрязаните им социални придобивки.


"Ако тези пет ченгета бяха дошли тук, видели са, какво се е случило, изнасят жена на носилка, горния етаж разбити и всичко обърнато и те правят преписка за електрическо одеяло, значи или си тотално некадърен или въобще не ти пука...просто да мине случая, да дойде следващия. Дали го правят, защото не могат да се справят със ситуацията или защото не им пука, просто мястото не им е там", казва Милена Нейова - внучка на пребитата жена.


Все пак Милена не слага всички полицаи под общ знаменател.


"Сигурно има полицаи, които са добри професионалисти, които може би не са излезли и на протест, за които ние нищо не знаем, на които това им е призвание, колкото банално да звучи, защото това им е призвание, не може за 20 пенсии за станеш полицай", казва още Милена Нейова.


Повече по темата гледайте във видеото.


Репортер: Биляна Борисова