Униформени ще протестират пред сградата на НС

 

Полицейска блокада на жълтите павета се организира в четвъртък. Униформени ще протестират пред сградата на Народното събрание между 13.00 и 20.00 часа.


Часът е избран така, че да съвпадне със заседанието на бюджетната комисия в парламента, на която се очаква депутатите да обсъдят бюджета за догодина. Синдикатите от сектор сигурност също ще присъстват на него.


След големия протест в неделя служители на МВР отново се събират пред парламента заради намерението на правителството да свие размера на полицейските обезщетения при пенсиониране. 


В сряда, в отсъствието на финансовия министър Владислав Горанов, вътрешната комисия прие бюджета за догодина. Така и не стана ясно обаче кои от спорните текстове ще бъдат оттеглени между двете четения на основния финансов закон.

 

Протестът ще протече от 13.00 до 16.30 ч. Няма да блокираме движението в София”, увери представителят на Синдикалния алианс „Сигурност в МВР” Галентин Грозев.


Той подчерта, че поредният бунт на униформените е предизвикан от факта, че през изминалите три дни властта не е подплатила с документи обещанията си към служителите на МВР. Те гласят, че се запазват всички социални придобивки за полицаите и бяха дадени от вътрешния министър Румяна Бъчварова в неделя миналата седмица.