В София проблемите са много тежки, коментира лидерът на БСП

 

„Много сериозно внимание трябва да обърнем на политическото и организационното укрепване на БСП. Има воля за това”, коментира в „Събуди се” председателя на БСП Михаил Миков.

 

„В партията има неефикасни структури”, подчерта Миков и добави: „В София проблемите са много тежки и трябва сериозно организационно лечение. Мисля, че ще има разбиране в ръководството на софийската градска организация. Председателят й Калоян Паргов в събота си подаде оставката от Изпълнителното бюро. Смятам, че той трябва да се оттегли и от ръководството на общинския съвет, но преди това трябва да се свърши много работа. Най-големите ни загуби са в големите градове – София, Варна, Пловдив”.

 

Лидерът на БСП обясни и защо не подаде оставката на Изпълнителното бюро на партията. „Членовете на Бюрото заявиха, че са готови да си подадат оставката и тя е в моите ръце, но Изпълнителното бюро на БСП е длъжно да продължи и да подготви провеждането на Конгреса на партията” , заяви той.

 

„Оставката на ръководството на БСП не трябва да бъде театрална, както го прави Георги Първанов. Не може днес да си подадеш оставката, а след това да се кандидатираш пак. Щом си подаваш оставката, коректното е да не се кандидатираш пак”, коментира още той.

 

Председателят на БСП коментира и атентатите в Париж.  „Големият въпрос е от къде се финансира „Ислямска държава”, от къде са парите за базите, които Русия бомбардира. Отговорът е „От петрола”. Кой купува този петрол ? Този въпрос трябва да се зададе гласно”, заяви Миков.