Лор и Хюсеин няма да забравят нощта на 13 ноември

 

Дълго време французите ще си задават един въпрос – „Защо?”. Всеки има своя отговор. 

Още по темата

 

Лор работи като журналист в парижко джаз радио. Като хиляди други тя отида да види цветята, снимките на някои от жертвите, свещите, оставени на едно от местата на атентатите. „Дойдох, защото съм французойка, а има загинали хора. Не знам. Просто трябва да съм тук. Не искам да плача, не искам да се страхувам, искам просто... да почета паметта на тези хора”, сподели тя. 

 

Лор смята, че случилото се не е въпрос на религия или на, както тя се изрази, „обикновена глупост”. Някъде във времето с хората, извършили атентатите се е случила огромна промяна.

 


На не повече от 200 метра, от надупчения с куршуми театър „Батаклан” се намира „А ла Фоли” - кафене, пред което са тичали обезумели хора в петък. Собствениците са двама братя от арабски произход. По-големият, Хюсеин няма да забрави мача Франция - Германия, който гледали с приятели на бара.

 

"След като се чуха гърмежите и детонациите, хората излязоха за секунди от кафенето, а след малко всички и още много други се върнаха обратно вътре. Получи се нещо като убежище”, спомня си Хюсеин. Между хората имало и такива, които плачели и търсели помощ  за приятелите им останали до „Батаклан”. 

 

Гледайте видеото!