Днес е генералната репетиция, а утре финалът на конкурса

 

Извънредни мерки за сигурност и в София. Причината – столицата ни е домакин на детската Евровизия. Откриването на конкурса трябваше да е миналата неделя, но беше отложено с няколко дни. Днес е генералната репетиция, а утре финалът на конкурса. 

 

Три зони за сигурност и щателни проверки както на автомобилите, така и на багажа на зрителите. Очаква се днес и утре в зала „Арена Армеец” да влязат повече от 10 000 души, а с охраната на събитието са ангажирани както от полицията, така и частни охранителни фирми. 

 

След атентата в Париж всичко се промени. Дори мерките за сигурност в България. За участниците в Евровизия беше осигурен полицейски ескорт и специална охрана, а публиката ще минава специални проверки.  

 

Заради по-строгите проверки, организаторите съветват публиката да тръгне по-рано към „Арена Армеец”. Полицаите призоваха и за повече бдителност и от страна на хората – да следят за съмнително поведение или багаж.

 

Засега движението около залата няма да бъде спирано, но от полицията обясниха, че са осигурени екипи на КАТ, които да се намесят, ако има нужда.