Организираха я от дамски клуб „Майчина грижа”

 

За 19-та година в навечерието на денят на Християнското семейство в Добрич се проведе вечер на добротата и щедростта. Организират я от дамски клуб „Майчина грижа” - жени с различни професионални интереси, различен начин на живот, но свързани от обща кауза – да помагат на деца от социално-слаби семейства. 

 

Чрез благотворителност събират пари, с които подпомагат развитието и образованието им. Една от стипендиантките на „Майчина грижа" е 15 годишната Ана –Мария.

 

„Уча в СОУ „Св.Климент Охридски”, музикалното училище .Тренирам в музикална- танцова формация „Алексия”. Стипендията ми е 50 лв  и с тях помагам на семейството си, защото не сме много добре финансово”, заявява Ана-Мария. 

 

„Критериите, по които определяме децата, са преди всичко това да бъдат деца от семейства с един родител или без родители, или в много трудно материално положение. Да се справят много добре с учебния материали, да имат определени постижения в областта на науката, спорта и най-вече на изкуствата”, заяви Жулиета Иванова. 

 

„Подпомогнали сме за тези 19 години близо 400 деца от Добрич и региона. Част от тях са станали членове на нашето семейство,  когато са били първи или втори клас, а вече са завършили образованието си”, разказа Сабина Дукова, член на ДК „Майчина грижа”. 

 

Основното събитие на вечерта -  търгът на ценни вещи, предоставени от дарители. Тази година наддаването беше за автентична пушка, участвала в боевете при Шипка. За нея колекционер плати 6 300 лева, които ще бъдат разпределени между стипендиантите на клуба „Майчина грижа”.