Те са срещу влязлата в сила забрана да работят на територията на граничните ни пунктове

 

Спедиторските фирми по границите ни спряха работа за 12 часа. Така те протестират срещу влязлата в сила забрана да работят на територията на граничните ни пунктове.

 

Още по темата

Мотивът на забраната е, че митническите декларации на камионите се подават предварително по електронен път, както е в целия Европейски съюз, и не е нужно спедиторите да извършват дейност в пунктовете.

 

Отговорът на митниците: „За да не затрудняват движението и обработката… По никакъв начин няма да бъде ограничавана възможността, ако някой е пропуснал да подаде това съобщение, да го направи в рамките на разумно разстояние", каза Стефан Златков,началник на Митници-София. 

 

Разкарването, което ще се наложи обаче, разгневи шофьорите. "Вчера съм застанал от 3 часа и до довечера няма да мога да мина от трите реда редици, няма мърдане", каза Благой Делиев.
Според спедиторите от наредбата печелят сърбите.

 

На територията на „Капитан Андреево” и в момента няма офиси на спедиторски фирми. Те са извън пункта, но техни служители досега имаха право да влизат на територията му и да обслужват клиентите си.

 

Според шофьорите на камиони изваждането на спедиторските фирми от граничните пунктове ще доведе до транспортен хаос по границите.