Близо 2 милиона лева бяха събрани тази година

 

500 български деца са получили шанс за живот благодарение на "Българската Коледа" . Близо 2 милиона лева е събраната сума в тазгодишната благотворителна кампания.

 

Ирен мечтае за сцената от момента, в който излиза от своята тишина и започва да чува музиката. Момиченцето се ражда с пълна загуба на слуха. Днес тя е първото дете у нас с двустранна кохлеарна имплантация на ушите. За да продължи Ирен да чува, рехабилитацията й трябва да продължи до края на живота й. 

 

12-ото издание на "Българската Коледа" даде шанс на още 496 български деца да развият своя потенциал. 700 хиляди лева от събраните средства в кампанията ще отидат за тяхното бъдещо лечение. 

 

Инициативата помогна и на 10 лечебни заведения в страната да се сдобият с животоспасяваща апаратура. Сред тях е столичната болница за активно лечение на детски болести. 

 

Галин е сред 100-те деца, които вече са прегледани от новия апарат, измерващ с прецизност мозъчната активност. Бебето е недоносено, а спокойствието на майка му зависи точно от това изследване. Апаратът може с точност да  установи дали детето ще развие епилепсия. 

 

А в навечерието на Коледа стартира новата "Българска Коледа". От утре всички изпратени есемеси с дарение ще отидат в подкрепа на следващата кампания. 

 

Репортер: Ивомира Пехливанова