По думите му само 2-3 министерства са спазвали дотук стриктна финансова дисциплина

 

В този бюджет няма политики, няма приоритети. Така зам.-председателят на АБВ Румен Петков коментира в предаването „Събуди се” защо коалиционните партньори няма да подкрепят актуализацията на бюджета. 

 

„Не може министър-председателят да каже: „Който министър иска повече пари, да ми донесе оставката си””, заяви Петков. По думите му само 2-3 министерства са спазвали дотук стриктна финансова дисциплина и същевременно са защитили интереси и реализирали политики. Според Румен Петков това са Министерство на труда и социалната политика и Министерството на регионалното развитие. А точно техните бюджети няма да се увеличават.  

Още по темата

 

„Второ, не може да не актуализираш бюджетите на общините”, заяви Петков. 

 

По думите му има няколко драматични момента и ако правителството не се съобрази с тях, това ще означава катастрофа за общините. 

 

„Има няколко стотин нови кметства, има натрупан бюджетен дефицит от неразплатени заплати на хора на изборни длъжности, които няма да продължат в новия мандат. Тук не става дума за големи пари, а за по 5-6 милиона. Тези пари ще бъдат дадени”, заяви Петков. 

 

По думите му част от нещата, които АБВ е искало за бюджет 2016, ще се случат. 

 

Повече гледайте във видеото!