България заслужава членство в еврозоната, заяви гръцкият президент

"Гръцкият бизнес създава над 40 хиляди работни места у нас". Това заяви президентът Росен Плевнелиев на среща с гръцкия си колега Прокопис Павлопулос, с гръцкия и българския бизнес, предаде БГНЕС. 

Още по темата


"Гръцкият бизнес е водещ в машиностроенето, търговията, банковия сектор и други. Българската страна не е перфектна, но желаем да се развиваме и да работим заедно", посочи държавният глава. 

 

"Успяхме да реализираме поне 95% от евросредствата", посочи  президентът.

 

По думите му до 2020 г. около 15 милиарда евро ще дойдат в българската икономика, която "расте дори и по време на криза". За тази година ръстът е по-голям и ще бъде над 2%, а безработицата намалява. Повече българи купуват апартаменти и коли и повече бизнеси увеличават оборота си, заяви Плевнелиев. Той допълни, че ще бъде довършена автомагистрала "Струма", както и новият газов интерконектор Гърция-България. За интерконектора Плевнелиев посочи, че измеренията на този обект са отвъд диверсификацията.

 

Същевременно, неговият гръцки колега Прокопис Павлопулос заяви, че "България заслужава членство в Еврозоната", предаде Агенция „Фокус”.