От 15 декември близо 2 милиона стикера вече са в продажба

 

От днес близо 2 милиона винетки вече са в продажба. Междувременно граждански организации заявиха, че ще оспорват законността на новите, по-скъпи стикери, тъй като ги смятат за незаконни. Вече няколко седмици България казва „Не” на по-високите цени на винетните стикери.

Още по темата

Във Видин протестиращи и граждански организации дори смятат да оспорят законността на винетките в съда. Според тях Агенция „Пътна инфраструктура” е нарушила закона, защото не е публикувала в Държавен вестник образците на новите стикери.


„Такова обнародване няма. Според нас и според много юристи винетните стикери от днес са абсолютно незаконни и искам да попитам Лиляна Павлова ще понесе ли персонално нарушение на закона”, обясни Юли Петров от гражданско движение „Аз обичам Видин”.


От Агенция „Пътна инфраструктура” отговориха, че всички процедури са спазени и нарушения няма. Казуса коментира във Видин и омбудсманът на България Мая Манолова.


„За съжаление трябва да кажа, че моето мнение като юрист е, че това не може да служи като основание на незаконност на новите винетки и на новите цени на винетките”, заяви омбудсманът на България Мая Манолова.


А на фона на новите цени на винетките наши зрители продължават да ни изпращат снимки и видеа на лоши пътища.


„Няма как да плащаш нещо, когато срещу него не получаваш никаква услуга, това е абсурдно просто”, коментира Красимир Михайлов от Гражданско движение „Днес” – Видин.


„Хората имат право да знаят как се харчат техните пари, тоест, да е ясно от събраните пари за винетки в кои региони, какви пари ще отидат и кои пътища ще бъдат ремонтирани”, коментира още омбудсманът на България Мая Манолова.


Репортер: Биляна Борисова