Средствата ще отидат за подслон, храна, образование на идващите в страната мигранти

Федералните провинции на Германия планират да похарчат около 17 млрд. евро през 2016 г. за бежанския поток в страната, показва проучване на финансовото министерство. Средствата ще отидат за подслон, храна, образование на идващите от Сирия и други горещи точи от Близкия изток и Африка, които се стичат в най-голямата европейска икономика.

 

Според информация на „Ди Велт” за 16 федерални провинции на страната в бюджета са отделени 16,5 млрд. евро за следващата година, след като над един милион незаконни мигранти пристигнаха в страната през 2015 г., съобщава БГНЕС.

 

От министерството съобщиха, че разходите могат да се увеличат, тъй като бюджетът е базиран от по-ранната оценка за 800 000 пристигнали мигранти. Най-гъсто населен е Северен Рейн-Вестфалия, за който са планирани средства в размер на 4 млрд. евро, за Бавария ще бъдат разпределение 3,3 млрд. евро, а Баден-Вюртемберг ще получи 2,2 милиарда евро, съобщава „Ди Велт”.

 

Федералното правителство обеща да плаща по 670 евро на бежанец месечно през следващата година.

 

 

Германският министър на финансите Волфганг Шойбле през ноември заяви, че е в бюджета има 8 милиарда евро за допълнителни разходи за бежанци за 2016 г.

 

През същия месец Германския съвет на икономическите експерти в своя годишен доклад до правителството на канцлера Ангела Меркел прогнозираха общите допълнителни публичните плащания за бежанците да са в размер до 14,3 милиарда евро през следващата година. 

 

А у нас 119 души бяха задържани между пазарджишките села Калугерово и Лесичово. Сред тях има много деца на видима възраст между 1 и 10 години. Всички чужди граждани са без документи за самоличност. Повече по темата гледайте във видеото: