Жени Калканджиева и певицата Йоана разказват за провалените си почивки

 

„Ние с Йоана бяхме в различни хотели. На 31 декември от 12 часа на обяд спря подаването на всякаква вода. Раздаваха ни туби с минерална вода, но в крайна сметка това са хотелски условия. Не е като да си вкъщи и да имаш кофа или леген, в който да сложиш бързовар и да стоплиш водата. До 2 януари на обяд нямаше никаква вода и ние си тръгнахме. Оказа се, че проблемът е на местното ВиК”, разказа в студиото на „Здравей, България” Евгения Калканджиева, собственик на агенция за модели.


Калканджиева допълни, че за престоя си на Боровец е платила около 3000 лв. за няколко дни в четиризвезден хотел в зимния курорт. В цената обаче влизала и картата за ски влека и храната.

 

Певицата Йоана Захариева също пострадала от липсата на вода, само че била настанена в друг хотел.


„Имаше проблеми в ниската зона на курорта „Боровец”, които проблеми започнаха на 31 декември. Авария нямаше. Проблемът е старата водопреносна мрежа, строена през 70-те години с малки диаметри и трудно може да покрие пиковите натоварвания. Освен това заради ниските температури замръзна и водохващането за ВЕЦ „Царска Бистрица”, коментира инж. Венцислав Тодоров, ръководител на район „Самоков” към „ВиК” ЕООД – София.


Целия разговор гледайте във видеото.