Възпитателката е получила удари по лицето и тялото

 

Фрапиращо нападение над учител в клас. Майка наби преподавателка пред очите на детето си и на съучениците му.  Инцидентът е станал в час по английски език в СОУ „Васил Левски” в Севлиево. Учителката Емилия Калоянова твърди, че конфликтът започнал, тъй като не разрешила на детето да си тръгне от час и да говори с майка си по телефона. 

Още по темата

 

„Врата се отвори, жената нахлу и повика детето си. Аз се приближих към нея и й казах, че трябва да остави детето да довърши часа. В този момент тя оставете скочи върху мен и ме нападна. Започна да ме скубе, да ме дърпа”, разказа Емилия Калоянова.

 

Думите на учителката потвърждават и децата, станали свидетели на грозната сцена. Екипът на Нова не успя да открие майката, нахлула по време на час, но успя да се срещне с бабата на детето. Тя твърди, че дъщеря й е била предизвикана, за да постъпи по този начин.

 

Историята за поредния случай на  насилие над учител накара ръководството на училището да затегне мерките и да ограничи достъпа на външни лица.

 

 „На входната врата на сградата е сложена топка. Сутринта се отваря, влизат учениците, след това се затваря”, обясни директорът на училището Тома Томов.  По случая е образувана преписка, а учителката ще търси правата си в съда. 

 

Репортер: Юлияна Цанева