Обажданията от желаещи да помогнат не спират, както от страната, така и от чужбина

 

Още по темата

Зрителите на Нова помагат с топли дрехи и обувки на младежи от социален център във Варна. В Новините ви разказахме за трудния живот на 77 момичета и момчета с увреждания, които нямат подходящо облекло за зимата и живеят с оскъдни средства. След репортажа десетки хора изпратиха колети с дрехи и обувки за младежите.  


„Не очаквах да ни пратят толкова много дрехи, но все пак благодаря, че са изпратили. Да са живи и здрави!”, казва Радослав Нелов.


За Александра също има яке, което да я топли през зимата.


Напливът от подаръци за младежите от социалния център не спира. Има пратки от София, от Велинград, от Тетово и къде ли още не.


„Даже ми се обадиха и от Англия. Но искам да благодаря на хората и от Крумовград, от Благоеврград, Сливен.... въобще от цяла България се обадиха”, разказва директорът на СУПЦ "Анастасия Д-р Железкова" Пламен Петров.


Обажданията от желаещи да помогнат не спират. Хората постоянно носят дрехи и на място.


„Няма да е лошо някой да им изпрати спортни уреди, защото много от тях имат физически проблеми, но това не им пречи да спортуват. Имаме европейски шампион по тенис на корт на количка, имаме баскетболисти на колички”, казва гордо Пламен Петров.


Повече по темата гледайте във видеото.


Репортер: Искра Урумова

 

Ако искате да помогнете на момчетата и момичета в центъра, може да се свържете с директора Пламен Петров на телефон 0882 277 922 или директно да изпратите дрехи и обувки на адреса на СУПЦ "Анастасия Д-р Железкова" - гр. Варна ул. "Петко Стайнов"№7.