Всички пътници са спасени с изключение на един, който е паднал при експлозията

 

В интернет се появиха уникални кадри, показващи евакуацията на борда на пътническия самолет, на който имаше взрив. Видеото е заснето от един от пътниците на борда. На него се вижда паниката веднага след експлозията, а стюардите се опитват бързо да изведат пасажерите от тази част на самолета. 

 

Машината на сомалийската авиокомпания "Даало еърлайнс" бе принудена във вторник да се върне на летището на столицата Могадишу заради експлозия на борда. Самолетът А-321 летял от Могадишу за Джибути. Около 20 минути след излитането се чул силен взрив на борда, след което възникнал пожар, каза един от пътниците.

 

Пилотите запазили самообладание и успели да приземят самолета. Снимки, направени след това, показаха дупка на мястото, където дясното крило се свързва с фюзелажа.

 

Първоначално властите съобщиха, че няма жертви. Но в последствие в Могадишу било открито тяло, за което се смята, че е паднало от самолета. Други двама души са ранени. Според американското правителство, разследващите смятат като най-вероятна причина за инцидента умишлено предизвикана експлозия. Говорител на авиокомпанията обаче се ограничи с лаконичен коментар, че става дума за "технически проблем". 

 

Белградското издание "Блиц" съобщи, че сръбският пилот Владимир Водопивец е управлявал самолета. Световните медии оцениха, че пилотът е "направил невъзможното", като е успял да приземи машината с дупка в корпуса.