Във Велико Търново измериха 24,2 градуса

 

Свидетели сме на най-топлия трети февруари от 1895 година или от началото на измерванията у нас. На 3 февруари най-топло беше във Велико Търново, където беше измерена температура от 24,2 градуса по Целзий. В Ловеч беше 24 градуса. В моног други населени места в страната температурите също бяха над 20 градуса.

Още по темата

 

През следващото денонощие обаче ще настъпи съществена промяна на времето. В четвъртък с умерен, в Дунавската равнина - временно силен северозападен вятър ще нахлува студен въздух. Облаците ще се увеличават и около обяд ще завали дъжд, който до края на деня ще обхване по-голямата част от страната.

 

С понижението на температурите, вечерта  дъждът  в Предбалкана, Лудогорието и високите полета на Западна България ще премине в сняг. През нощта срещу петък валежите ще са най-интензивни. Само в северозападните райони ще е почти без валежи. Температурите ще се понижават.

 

В петък все още ще превалява, предимно сняг, но след обяд ще спира. Температурите в цялата страна ще се понижат. През почивните дни ще бъде предимно слънчево. Сутрин ще е студено. В неделя ще започне затопляне. 

 

Какво е времето във вашия регион следете на Sinoptik.bg.